Kasteel Les Boulleaux

Beschrijving

Koning Albert I-laan nr. 188. Voormalig kasteel "LES BOULLEAUX" cf. opschrift boven de deur. In de vroege Middeleeuwen vermeld als schaapshofstede "De Berken". Het huidig kasteeltje is gebouwd in 1909 - cf. inscriptie langs de deur - in opdracht van baron Henri Kervyn de Lettenhove voor zijn zus Marie Louise. In 1939 aangekocht door de zusters van de Kindsheid van Maria ter Spermalie en om

Koning Albert I-laan 188 (Brugge)
Het huidig kasteeltje is gebouwd in 1909in opdracht van baron Henri Kervyn de Lettenhove voor zijn zus Marie Louise. In 1939 aangekocht door de zusters van de Kindsheid van Maria ter Spermalie en omgevormd tot medisch pedagogisch instituut; vanaf dan zogenaamd Instituut Kind Jezus. In 1959, uitgebreid met nieuwe schoolvleugels aan de kant van de Ruitersweg. Sinds 1974 zogenaamd Instituut Ter Dreve.