Hoeve Lindehoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Handzamestraat nr. 118/ Spondestraat. Hoeve zogenaamd "LINDEHOEVE" cf. houten naambord. Beeldbepalende hoevesite op een hoek gelegen, de site is als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (ca. 1828) en op de kaart van Ph. Vandermaelen (ca. 1850) aangeduid met een L-vormige opstelling, op die laatste kaart aangeduid als "De Sponde Fer

Lindehoeve

Handzamestraat 118 (Kortemark)
Beeldbepalende hoevesite op een hoek gelegen, de site is als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Op het primitief kadasterplan (circa 1828) en op de kaart van Ph. Vandermaelen (circa 1850) aangeduid met een L-vormige opstelling, op die laatste kaart aangeduid als "De Sponde Ferme". Circa 1835 is de hoeve in eigendom van een Kortemarkse landbouwer en omgeven door een boomgaard.

Wordt opgevolgd door

Lindehoeve