Villa

Beschrijving

Nr. 28. Wederopgebouwde villa met gestileerde regionalistische inslag uit de jaren 1920, z.g. "Huize Berg-en-dal", cf. opschrift op achtergevel die in feite de oorspronkelijke voorgevel is vermits de hoofdtoegang immers in oorsprong gelegen was aan de Roeselarestraat nr. 1, via behouden beukendreef. Ten W., XIX-koetshuis, horend bij de vooroorlogse woonst. Woonhuis met dreef reeds vermeld in 16

Villa Huize Berg-en-dal

Bruggestraat 26 (Hooglede)
Wederopgebouwde villa met gestileerde regionalistische inslag uit de jaren 1920, zogenaamd "Huize Berg-en-dal", zie opschrift op achtergevel die in feite de oorspronkelijke voorgevel is vermits de hoofdtoegang immers in oorsprong gelegen was aan de Roeselarestraat nummer 1, via behouden beukendreef. Ten westen, 19de-eeuws koetshuis, horend bij de vooroorlogse woonst.