Controletoren

Beschrijving

De toren behoorde tot het Duitse vliegveld “Der Flugplatz Peselhoek” In augustus 1940 waren de Duitsers begonnen met de afbakening van het terrein voor het vliegveld. Dit situeerde zich tussen de Poperinge Vaart en de West Vleterse weg. Overal op de site werden zogenaamde boxen (vliegtuigloodsen) en houten barakken gebouwd. De boxen bestonden uit stro en hout met een camouflage net erover. Bij elke barak werd ook een waterput voorzien. Naast de boxen en de barakken werden nog andere onderkomens gebouwd. Thans bestaan nog twee intacte kleine garages, denkelijk voor een klein kaliber FLAK (luchtdoelkanon). Langsheen de West Vleterse weg werd de controletoren van het vliegveld gebouwd. Boven op de toren had men een soort glazen koepel geplaatst waarin een schijnwerper stond. De functie van het vliegveld is onduidelijk. Mogelijks was het een schijnvliegveld om de Britten te misleiden.

Controletoren

Westvleterseweg (Poperinge)
De toren behoorde tot het Duitse vliegveld 'Der Flugplatz Peselhoek', waaraan de Duitsers begonnen in augustus 1940. Het vliegveld situeerde zich tussen de Poperingevaart en de Westvleterseweg. Langsheen de Westvleterseweg werd de controletoren van het vliegveld gebouwd. Mogelijks was het een schijnvliegveld om de Britten te misleiden.