Parochiekerk Sint-Laurentius

Beschrijving

Kooigemplaats z.nr. Parochiekerk Sint-Laurentius. Georiënteerd neogotisch bedehuis opgetrokken in 1848, naar ontwerp van Dehulst (Kortrijk), ter vervanging van de Romaanse kerk, die te klein en vervallen was geworden. Aanpalend ommuurd kerkhof met arduinen grafstenen. De muur dateert van 1941. De ingang van het kerkhof en kerk wordt gemarkeerd door twee kastanjebomen, de boom links werd

Kooigemplaats zonder nummer (Kortrijk)

Orgel parochiekerk Sint-Laurentius

Kooigem (Kortrijk)
De bouwer van het oorspronkelijke instrument is onbekend; de huidige vorm moet tot stand gekomen zijn op het eind 19de eeuw. Het betreft een occasie-instrument, afkomstig uit de kerk van Bissegem, en hier geplaatst door J. Anneessens (Menen) in 1929. Het bevat een hoeveelheid materiaal die verwijst naar 19de-eeuws werk van Van Peteghem (Gent).