Hoekhuis In den Hemel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hoekhuis met art-nouveau-inslag volgens archiefstukken van 1905 naar ontwerp van gebroeders gebroeders D'Havé, volgens opschrift genaamd "In den Hemel". Voor- en zijgevel van drie traveeën en drie bouwlagen, afgeschuinde hoektravee met ingang en de twee flankerende traveeën zijn hoger opgetrokken.

Muinkkaai 120 (Gent)
Dit café, strategisch gepositioneerd op de hoek van de Muinkkaai en de François Benardstraat met kenmerken uit de art nouveau, werd in 1905 ontworpen door de Gebroeders D’Havé. De opdrachtgever was brouwer G. Heughebaert-Declercq. Het hoekhuis is één van de eerste art-nouveaupanden in Gent die volledig in gewapend beton opgebouwd werd, het is een vroeg voorbeeld van een betonnen skeletstructuur in combinatie met betonnen voorgespannen welfsels.

Wordt opgevolgd door