Stadswoning met trapgevel

Straat Prinsesstraat
Locatie Prinsesstraat 13 (Antwerpen)

Traditioneel diephuis

Prinsesstraat 13, Antwerpen (Antwerpen)

Traditioneel diephuis met trapgevel van twee traveeën, twee bouwlagen en een insteekverdieping, onder een zadeldak, uit de 16de eeuw.

Typologiestadswoningen
Stijltraditioneel
Datering16de eeuw

De stadswoning met trapgevel te Antwerpen, is beschermd als monument.

De Koninklijke Commissie voor Monumenten en Landschappen (KCML) bracht een advies uit waarbij de historische en artistieke waarde van het pand als volgt werd gemotiveerd: "doordat het huis met trapgevel en insteekverdieping in traditionele stijl van de 16de eeuw een overblijfsel is van de oorspronkelijke bebouwing van de straat waar in de 14de en 15de eeuw een stadsgracht, de zogenaamde Paddengracht, was."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000701, Antwerpen 5de fase, advies KCML (1987).

Prinsesstraat 13 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: