Hoekhuis Second-Empirestijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot 29-03-2019

Straat Sint-Katelijnevest
Locatie Sint-Katelijnevest 32 (Antwerpen)

Winkelhuizen in second-empire- en neoclassicictische stijl

Sint-Katelijnevest 32-34, Antwerpen (Antwerpen)

Winkelhuis in second-empirestijl op de hoek van Sint-Katelijnevest en Korte Nieuwstraat, en aanpalend neoclassicistisch winkelhuis, naar een ontwerp door Heliodore Leclef uit 1861. Opdrachtgever was de weduwe J. Scheltiens, tinnegieter en ‘lampiste’. De heer A. Gorus-Scheltiens liet in 1892 door Edmond Leclef de huidige winkelpui van het hoekhuis aanbrengen.

Beschrijving

Breed doch ondiep hoekhuis (Korte Nieuwstraat) van respectievelijk vijf en één travee, drie bouwlagen en mezzanino onder afgesnuit schilddak (mechanische pannen); in second-empirestijl naar ontwerp van architect Heliodore Leclef, te dateren 1861.