Landhuizen en omgevende tuinen

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van 16-07-1993 tot heden

Locatie

Provincie Antwerpen
Gemeente Boechout
Deelgemeente Boechout
Straat Alexander Franckstraat, Dr. Theo Tutsstraat, Pastoorsleike
Locatie Alexander Franckstraat, Alexander Franckstraat 17, Alexander Franckstraat 20, Dr. Theo Tutsstraat, Dr. Theo Tutsstraat 20-22, Pastoorsleike (Boechout)
Alternatieve naam Landhuis Lust en Rust; Landhuis Vreugd en Deugd; Landhuis Les Peupliers

Administratieve gegevens

Andere nummers
  • 4.02/11004/106.1
  • OA001224

Is de omvattende bescherming van

Eclectisch herenhuis

Alexander Franckstraat 17, Boechout (Antwerpen)

Alleenstaand herenhuis op vierkante plattegrond uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, gelegen bij de straat in een grote omhaagde en beboomde tuin.

Landhuis Les Peupliers

Dr. Theo Tutsstraat 20, Boechout (Antwerpen)

Rechthoekig landhuis gelegen in grote tuin afgesloten door smeedijzeren hek op bakstenen plint; met oorlogsmonument 1940-45 in voortuin.

Landhuis Lust en Rust

Alexander Franckstraat 20, Boechout (Antwerpen)

Eclectisch landhuis op vierkante plattegrond daterend van 1897 en uitgevoerd door aannemer J.C. Franck; inplanting in beboomde tuin afgesloten door gietijzeren hek.

Beschrijving

De bescherming als dorpsgezicht betreft de landhuizen Lust en Rust, Vreugd en Deugd en Les Peupliers en de omgevende landschapstuinen.

Waarden

Het geheel gevormd door de landhuizen gelegen Alexander Franckstraat 17 en 20 en Dr. Theo Tutsstraat 20 met de bijhorende tuinen is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

artistieke waarde

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.