Achitectenwoning

Beschrijving

Deinsesteenweg nr. 103. Achitectenwoning, gebouwd in 1963 naar ontwerp uit 1962 van het gekende architectenbureau. Konstrukto uit Tielt, als eigen woning van architect Marc Verkest, samen met Georges Vandenbussche de oprichter van het bureau (1951) dat werkzaam is tot 1996. (zie ook eigen woning van architect Georges Vandenbussche, Kerkebosstraat nr. 2/ Deinsesteenweg). Later wordt het geh

Achitectenwoning Marc Verkest

Deinsesteenweg 103 (Tielt)
Achitectenwoning, gebouwd in 1963 naar ontwerp uit 1962 van het gekende architectenbureau Konstrukto uit Tielt, als eigen woning van architect Marc Verkest, samen met Georges Vandenbussche de oprichter van het bureau (1951) dat werkzaam is tot 1996. De architecturale principes van 'moderniteit' die het architectenbureau Konstrukto hanteert in zijn ontwerpen, worden alle reeds in dit ontwerp vereenzelvigd, met name platte bedaking, witgeschilderde baksteenbouw, zichtbare draagstructuren, evenwichtige verhouding van gesloten en open oppervlakken met grote, gevelhoge glaspartijen voor een optimale relatie binnen-buiten en een doorgedreven detailstudie voor het interieur (meubilair, verlichting).