Ruiseleeds kruis

Beschrijving

Schoutskruisestraat z.nr. Z.g. "Schoutskruise" of sedert 1962 "Ruiseleeds kruis" op de hoek met de Kortekeerstraat. Betonnen kruis geplaatst op een driehoekig grasveldje en beschaduwd door twee linden. Een houten kruis werd opgericht ter nagedachtenis van Gaston De Roo die op 11 september 1870 op 11-jarige leeftijd is verongelukt. Genoemd naar de familie S

Ruiseleeds kruis

Schoutskruisestraat (Ruiselede)
"Schoutskruise" of sedert 1962 "Ruiseleeds kruis" op de hoek met de Kortekeerstraat. Betonnen kruis geplaatst op een driehoekig grasveldje en beschaduwd door twee linden. Een houten kruis werd opgericht ter nagedachtenis van Gaston De Roo die op 11 september 1870 op 11-jarige leeftijd is verongelukt. Genoemd naar de familie Schoutteet die de nabij gelegen hoeve bewoonde.