Sint-Basiliuskapel en basiliek van het Heilig Bloed

Straat Burg
Locatie Burg 13 (Brugge)

Burg 13, Brugge (West-Vlaanderen)

Gebouwencomplex gelegen in de zuidwesthoek van de Burg. Aan de zuidzijde, de dubbelkapel met beneden de Sint-Basiliuskapel en erboven de basiliek van het Heilig Bloed met de aansluitende Heilige-Kruiskapel ten zuiden; aan de westzijde, het haaks aansluitende eenheidsconcept met het trappenhuis van de basiliek links en de Criminele Griffie (Burg nummer 14) rechts; achter laatst genoemde, het museum en de conciërgerie uitziend op de Reie.

Beschrijving

* Nr. 13. St.-Basiliuskapel en basiliek van het Heilig-Bloed. Gebouwencomplex gelegen in de Z.W.-hoek van de Burg. Aan de Z.-zijde, de dubbelkapel (1) met beneden de St.-Basiliuskapel (1a) en erboven de basiliek van het H.-Bloed (1b) met de aansluitende H.-Kruiskapel (1c) ten Z.; aan de W.-zijde, het haaks aansluitende eenheidsconcept (2) met het trappenhuis van de basiliek l. en de Criminele Gr