Schoolgebouw

Gemeente Wommelgem
Straat Dasstraat
Locatie Dasstraat 25 (Wommelgem)

Schoolgebouw

Handboogstraat 36, Wommelgem (Antwerpen)

Dit schoolgebouw in neorenaissancestijl werd opgericht in 1878. Het gebouwtje behoort tot de eerste reeks lagere scholen die als gevolg van de wet van 1842 werden opgericht.

Het schoolgebouw in neorenaissancestijl is beschermd als monument.

Dasstraat 25 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Schoolgebouw opgericht in 1878 als gevolg van de wet van 23 september 1842 en de financiering voorzien bij wet van 14 augustus 1873. Gebouw in neorenaissancestijl met zorg voor het detail en de architecturale geleding , beantwoordend aan de in de destijds geldende wetgeving bepaalde normen. Met sober bewaard interieur in de lokalen.