Standbeelden

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Talrijke standbeelden verfraaien het park.

Standbeelden

Ambroise Verschaffeltdreef, Familie Van Rysselberghedreef, Gustaaf Den Duitsdreef, Jacques de Lalaingdreef (Gent)
Enkele standbeelden verfraaien het Citadelpark, onder meer: het monument Van de Velde of zogenaamd Moorke op een rotsblok boven de kleine vijver, naar ontwerp van L. Mast met medaillon van A. Heins; de vergulde leeuw van het Pakhuis, op een kunstmatige heuvel boven de grote vijver, van 1732, gesculpteerd door Jacobus Vander Cruysen; de groep Leie en Schelde, bronzen beelden in de grote vijver naar ontwerp van Jacques de Lalaing, van 1913; het monument Emile Claus, bronzen beeld van de schilder naar ontwerp van Yvonne Serruys van 1926.

Wordt opgevolgd door

Standbeelden