Buurloofhof

Beschrijving

Hoeve Buurloofhof is een grote hoeve met losse bestanddelen: de lage, bakstenen gebouwen onder gebogen zadeldak zijn gegroepeerd rondom een deels gebetonneerd, deels begraasd erf met grote vaalt.

Hoeve Buurloofhof

Adriaansensweg 31 (Ieper)
Grote hoeve met losse bestanddelen: de lage, bakstenen gebouwen onder gebogen zadeldak zijn gegroepeerd rondom een deels gebetonneerd, deels met gras begroeid erf met grote vaalt. Vermoedelijk 18de-eeuwse nederzetting, uitgebreid eind 19de eeuw. Rest van omwalling; cichorei-ast, uit jaren 1920, binnen de voormalige wal. 18de-eeuws poortgebouw van rode baksteen met gebruik van gele baksteen voor vlechtingen en aflijning van de rondbogige doorgang.

Is de omvattende vaststelling van

Britse militaire post Machine Gun Farm

Betonnen militaire constructie in de schuur van een hoeve, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken door Britse eenheden.