Groep burgerhuizen

Straat Isabellalei_AN
Locatie Isabellalei_AN 12, Isabellalei_AN 38, Isabellalei_AN 4, Isabellalei_AN 40, Isabellalei_AN 42, Isabellalei_AN 44, Isabellalei_AN 63, Isabellalei_AN 67, Isabellalei_AN 68, Isabellalei_AN 69, Isabellalei_AN 70, Isabellalei_AN 75, Isabellalei_AN 77, Isabellalei_AN 79, Isabellalei_AN 80, Isabellalei_AN 81, Isabellalei_AN 82, Isabellalei_AN 83, Isabellalei_AN 85, Isabellalei_AN 86, Isabellalei_AN 87, Isabellalei_AN 97 (Antwerpen)

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

Isabellalei_AN 86, Antwerpen (Antwerpen)

Burgerhuis in neoclassicistische stijl naar een ontwerp door Antoine Feyt uit 1886, opgetrokken in 1887. Opdrachtgever was de heer J. Koëhler, die eerder in 1886 door de architect al een bestaande woning had laten verbouwen en twee nieuwbouwwoningen optrekken in de Grétrystraat.

Geheel van drie neoclassicistische burgerhuizen

Isabellalei_AN 40-44, Antwerpen (Antwerpen)

Geheel van drie gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl, opgetrokken door de aannemer Eduard Coninckx, naar een ontwerp uit 1884. Opdrachtgever van dit vastgoedproject was de bankier graaf Emile Le Grelle (1852-1935).

Neoclassicistische burgerhuizen

Isabellalei_AN 4, 12, 38, 63, 67-69, 68-70, 75-87, 80-82, 97, Antwerpen (Antwerpen)

Burgerhuizen in necolassicistische stijl door diverse opdrachtgevers, aannemers en architecten opgetrokken tijdens de jaren 1870 en 1880. De rijwoningen met een gevelbreedte van veelal drie of soms vier traveeën, omvatten een souterrain en meestal drie bouwlagen onder zadeldak, of twee bouwlagen onder een mansardedak.