Herenhuis in Lodewijk XVI-stijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Zeer markant Lodewijk XVI-hoekhuis van drie bouwlagen met schilddak (leien), volgens archiefstukken opgetrokken in 1774.

Classicistisch herenhuis

Drabstraat 37-39 (Gent)
Zeer markant Lodewijk XVI-hoekhuis van drie bouwlagen met schilddak, volgens archiefstukken opgetrokken in 1774. Negen traveeën brede bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met natuurstenen plint, voorzien van een vooruitspringende middenrisaliet van drie traveeën gemarkeerd door kolossale pilasters op de bovenverdieping, bekroond door middel van een een driehoekig fronton. Zijgevel van drie traveeën. Hoeknis uitgespaard op tweede bouwlaag met beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind. Een gedenkplaat op voorgevel vermeldt dat Professor Doctor J. Vercouillie (1857-1937) in dit herenhuis geleefd en gewerkt heeft.

Wordt opgevolgd door