Woonblok in art deco

Straat Hopland
Locatie Hopland 31-37 (Antwerpen)

Sociaal woonblok van de stad Antwerpen

Hopland 31-37, Antwerpen (Antwerpen)

Sociaal woonblok in art-decostijl, gebouwd door de stad Antwerpen naar een ontwerp van stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke uit 1921, voltooid in 1922. Het gebouw werd in 2004-2007 gerenoveerd, als onderdeel van de wederopbouw van de Stadsfeestzaal tot handels- en wooncomplex.

Het appartementsgebouw is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Het appartementsgebouw Hopland 31-35-37 te Antwerpen is een vroeg en gaaf bewaard voorbeeld van sociale woningbouw door de stad Antwerpen naar ontwerp van de stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke uit 1921.

artistieke waarde

in casu architecturale waarde: Het appartementsgebouw Hopland 31-35-37 is een fraai en art deco getint ontwerp in het oeuvre van stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke dat in zijn oorspronkelijke uitvoering en detaillering bewaard bleef.