Beschrijving

Legeweg nr. 249/ Koekoekstraat. Voormalige hoeve bestaande uit een woonhuis met in het verlengde liggende stallingen gelegen op de hoek met de Koekoekstraat. Vermoedelijk wordt het eerste woonhuis reeds afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Wellicht tegen het einde van de 19de eeuw uitgebreid met de stallingen. Eerste woonhuis afgebroken en groter herbouwd in de jaren 1920-193

Legeweg 247-249 (Oostkamp)
hoeve bestaande uit een woonhuis met in het verlengde liggende stallen gelegen op de hoek met de Koekoekstraat. Vermoedelijk wordt het eerste woonhuis reeds afgebeeld op de Atlas der Buurtwegen van circa 1843. Wellicht tegen het einde van de 19de eeuw uitgebreid met de stallen. Eerste woonhuis afgebroken en groter herbouwd in de jaren 1920-1930.