Wegkruis met twee linden

Vissegem zonder nummer (Brakel)
In oorsprong oud wegkruis tussen twee met kruin vergroeide gekandelaberde Linden, schuin ingeplant op rechter straathoek met Blomveld, aan viersprong en tegenover Heringstraat. Houten kruis aan decoratief uitgesneden bord met dito afdak.

Twee leilinden bij wegkruis

Blomveld zonder nummer, Vissegem 28 (Brakel)
Het kruispunt van Vissegem met Blomveld is rijk voorzien van erfgoedelementen. Aan de ene kant staat een wegkruis en aan de andere kant een wegkapel, telkens voorzien van lindebomen. Het wegkruis wordt geflankeerd door twee geleide lindebomen. De lindes zijn naar elkaar toe geleid in de vorm van een gotische boog en overschaduwen het kruis.