Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Ridder de Ghellinckstraat z.nr. (bij nr. 24). Kapel "O.-L.-Vrouw van Fatima", opgericht ca. 1947 door Jerome Vanlerberghe naar aanleiding van de zware ziekte van zijn zoon. Gelegen binnen een door natuurstenen blokken afgerond perkje, geflankeerd door coniferen. Rode bakstenen kapel onder spits overkragend zadeldak in bruingeglazuurde mechanische pannen. Witbepleisterde nis met spitsboogvo

Ridder de Ghellinckstraat (Wielsbeke)
Kapel "Onze-Lieve-Vrouw van Fatima", opgericht circa 1947 door Jerome Vanlerberghe naar aanleiding van de zware ziekte van zijn zoon. Gelegen binnen een door natuurstenen blokken afgerond perkje, geflankeerd door coniferen.