Het Torenhof: inkom en toren

Torenhof: inkom, toren en omgeving
definitieve wijzigingsbesluiten: 13-09-1976  ID: 11053

Beschrijving

De inkom (of de poort) en de toren van het Torenhof werden beschermd als monument bij besluit van 13 mei 1976. Daarin stond dat de inkom en de toren van het Torenhof eigendom was van de vzw Bisdom Antwerpen.

Op 13 september 1976 onderging artikel één van het voornoemd besluit een administratieve wijziging. In het wijzigingsbesluit staat dat de term "eigendom van de vzw Bisdom Antwerpen" moet gelezen worden als "eigendom van de Commissie van Openbare Onderstand". Deze wijziging veranderde niets aan de eigenlijke bescherming en afbakening van het monument.

De inkom en de toren van het Torenhof zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Het Torenhof met park

Markgravelei 86 (Antwerpen)
"Het Torenhof", of "Annonentoren" naar de zeventiende eeuwse Italiaanse familie Annoni. Restant van een vroeger hof van plaisantie nu een openbaar park en toegankelijk via een gekasseide weg.