Drossaardhuis

Gemeente Rumst
Straat Markt
Locatie Markt 12 (Rumst)

Drossaardhuis

Markt 12, Rumst (Antwerpen)

Dubbelhuis van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, opklimmend tot de tweede helft van de 17de eeuw doch later aangepast.

Het drossaardhuis is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "Het drossaardhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de historische en artistieke waarde als drossaardhuis opklimmend tot de 17de eeuw. Stevige stenen woning met een statige gevelarchitectuur als vertolking van het gezag van de functionaris die er verbleef. Het enige bewaarde drossaardhuis in de provincie Antwerpen."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000709, Drie monumenten en één dorpsgezicht te Rumst (BRENDERS F., 1987).

Het drossaardhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: