Hoeve Ingelshof

Beschrijving

Nr. 73. Z.g. "Ingelshof. vlg. bewoners. Hoeve met jaartal 1888 aangegeven d.m.v. uitstekende baksteenkoppen in de l.stalgevel; typerende zijpuntgevels met aandaken en muurvlechtingen. Lage bestanddelen van verankerde donkerrode baksteen onder overstekende zadeldaken (Vlaamse pannen) o.m. met dakvensters, semi-gesloten opgesteld rondom een gebetonneerd erf met W.-toegang onder pannen ezelsrug en

Hoeve Ingelshof

Niepkerkestraat 73 (Heuvelland)
Hoeve met jaartal 1888 aangegeven door middel van uitstekende baksteenkoppen in de linker stalgevel; typerende zijpuntgevels met aandaken en muurvlechtingen. Lage bestanddelen van verankerde donkerrode baksteen onder overstekende zadeldaken, semigesloten opgesteld rondom een gebetonneerd erf met westelijke toegang onder pannen ezelsrug en poortjes in de zuidoost- en noordoost-hoek.