Directeurswoning en magazijnen

Beschrijving

Molenstraat nr. 21. Samenstel van directeurswoning en magazijnen gegroepeerd rond een kasseistraatje. Volgens het Primitief Kadaster (ca. 1830) was hier tot 1843 een blauwselfabriek gevestigd. Het kadaster vermeldt het ombouwen van de fabriek tot woonhuis en in 1883 toevoegen van de magazijnen achteraan. In 1889 wordt het woonhuis volledig heropgebouwd. Het naastliggend pand rechts wordt i

Molenstraat 21 (Dentergem)
Samenstel van directeurswoning en magazijnen gegroepeerd rond een kasseistraatje. Volgens het Primitief Kadaster (circa 1830) was hier tot 1843 een blauwselfabriek gevestigd. Halfvrijstaande, verankerde bakstenen herenwoning. Dubbelhuis (1889) van twee bouwlagen onder pannen schilddak. Voorgevel van vijf traveeën, gebruik van arduin voor de plint, cordon en deuromlijsting. Rechterpand, dwars op de straat georiënteerd is witbeschilderd, in de voorgevel een kapelletje.