Eclectisch handelspand

Beschrijving

Kortrijkstraat nr. 6. Eclectisch handelspand met art-nouveau-inslag, gebouwd volgens kadaster in 1913 door de Tieltse aannemer-eigenaar Hendrik Lievens na afbraak van een ouder pand dat weergegeven is op het primitief kadasterplan (ca. 1830). Handelspand van twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op straat; geglazuurde mechanische pannen) met brede tuitgevel voorzien van overhoekse t

Eclectisch winkel-woonhuis

Kortrijkstraat 6 (Tielt)
Eclectisch handelspand met art-nouveau-inslag, gebouwd volgens kadaster in 1913 door de Tieltse aannemer-eigenaar Hendrik Lievens na afbraak van een ouder pand dat weergegeven is op het primitief kadasterplan (circa 1830). Twee bouwlagen onder zadeldak met brede tuitgevel voorzien van overhoekse topstukken. Lichtgeel bakstenen parement met gebruik van roodoranje baksteen. Natuurstenen topbekroningen, onder- en tussendorpels en hoekstenen van getrapte afgeronde belijning. Licht vooruitspringende hoekpenanten doorgetrokken als pijlers met opvallende bekroning. Verbouwde begane grond met geschilderde en gepleisterde winkelpui met groot korfboogvormig winkelraam.