Twee stadswoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 1, 2. Twee breedhuizen van elk twee bouwl. en vier trav. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Beide gevels voorheen opgetrokken in Lodewijk XVI-stijl en vlg. archiefstukken daterend van 1762. Nr. 1 vormde vroeger het spiegelbeeld van nr. 2 waarvan de oorspronkelijke gevelordonnantie grotendeels bewaard bleef: bepleisterde en beschilderde lijstgevel voorzien van steekboogvensters omlijst

Stadswoningen

Edward Anseeleplein 1-2, 1A (Gent)
Breedhuizen van twee bouwlagen en vier traveeën onder zadeldak. Bepleisterde lijstgevels oorspronkelijk beide opgetrokken in Lodewijk XVI-stijl in spiegelbeeld, volgens archiefstukken daterend van 1762. Het rechtse pand bewaart een brede schouderboogdeur, afgedekt met gebogen druiplijst en voorzien van een rocaillevormige cartouche boven de deur. De gevel van de linkse woning werd vermoedelijk in de loop van de 19de eeuw aangepast. Linker zijgevel opgevat als een verankerde en beschilderde bakstenen puntgevel met muurvlechtingen. Aanbouw van twee bouwlagen en twee traveeën met bepleisterde lijstgevel in de Garensteeg.

Wordt opgevolgd door

Stadswoningen