Boerenwoning

Beschrijving

Nr. 20. Boerenhuis uit XIX d - XX a gelegen aan straatzijde. Breedhuis van zeven trav. en één bouwl. Verankerde bakstenen lijstgevel verlevendigd door gebruik van gele sierbaksteen; kroonlijst doorbroken door centraal dakvenster met trapgevel. R., kleine muurnis met Heiligenbeeld. Getoogde vensters. R.stalvleugel cf. deuren zijgevel. Recente aanhorigheden (1036).

Boerenwoning

Koekuitstraat 20 (Roeselare)
Boerenwoning uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw gelegen aan straatzijde. Breedhuis van zeven traveeën en één bouwlaag. Verankerde bakstenen lijstgevel verlevendigd door gebruik van gele sierbaksteen; kroonlijst doorbroken door centraal dakvenster met trapgevel. Rechts, kleine muurnis met Heiligenbeeld.