Villa Mon Repos

Beschrijving

* Hertstraat nr. 28. Z.g. "VILLA MON REPOS", eclectisch enkelhuis gesigneerd architect A. Dujardin (Oostende). Beschermd als monument bij M.B. van 6/09/2002.Volgens het kadasterarchief daterend van 1897 met als bouwheer F. Bosmans uit Leuven; renovatiewerken in de eerste helft van de jaren 1930, reinigen van de gevel en vervangen van het houtwerk door P.V.C. Souterrain, drie bouwlagen en

Villa Mon Repos

Hertstraat 28 (Oostende)
Eclectisch enkelhuis gesigneerd architect A. Dujardin (Oostende). Volgens het kadasterarchief daterend van 1897 met als bouwheer F. Bosmans uit Leuven; renovatiewerken in de eerste helft van de jaren 1930, reinigen van de gevel en vervangen van het houtwerk door P.V.C. Souterrain, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder mansardedak (nok evenwijdig met de straat; leien). Lijstgevel van kalkzandsteen met verwerking van arduin.