Sociale woonwijk, Vredewijk

Beschrijving

Arbeiderswijk met 70-tal woningen, tussen 1922 en 1925 gerealiseerd door de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel naar ontwerp van Cyriel Myttenaere en René Doom. Vanaf eind jaren tachtig grotendeels vervangingsbouw vanuit sociale stadsvernieuwing naar ontwerp van Willy Reuse.

Sociale huisvesting Vredewijk

Borstelstraat 1-22, 24-30, Damberdstraat 1-51, Vijfwegenstraat 32-42, Vredestraat 4-10, 11-40, 41-57 (Roeselare)

Is de omvattende vaststelling van

Stadswoningen ontworpen door A. Vos

Damberdstraat 37-43 (Roeselare)
Woonhuizen van twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat) naar ontwerp van A. Vos van 1924.

Vredestraat 14-16 (Roeselare)
Twee breedhuizen naar ontwerp van A. Vos van 1923 van respectievelijk twee en drie traveeën (dubbelhuis) en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen).