Roterij uit het interbellum

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Hoogstraat nr. 114. Roterij uit het interbellum, achterin gelegen op het terrein van het bedrijf Oroplastic. Tot de Eerste Wereldoorlog stond hier de z.g. "Rosebekemolen" (cf. straatinleiding), een windkorenmolen die ca. 1850 overgeplaatst wordt van de overkant op de hoek met de Nieuwstraat naar deze locatie. Betonnen constructie met opgehangen schuifpoort

Hoogstraat 114 (Oostrozebeke)
Roterij uit het interbellum, achterin gelegen op het terrein van het bedrijf Oroplastic. Tot de Eerste Wereldoorlog stond hier de "Rosebekemolen" (zie straatinleiding), een windkorenmolen die circa 1850 overgeplaatst wordt van de overkant op de hoek met de Nieuwstraat naar deze locatie. Betonnen constructie met opgehangen schuifpoort en bijhorende bakstenen schuur.

Wordt opgevolgd door