Stadswoningen

Straat Casinoplein
Locatie Casinoplein 17, Casinoplein 18, Casinoplein 19, Casinoplein 20, Casinoplein 21, Casinoplein 22, Casinoplein 25, Casinoplein 27, Casinoplein 29, Casinoplein 31 (Gent)

Stadswoningen

Casinoplein 17-21, 18-22, 25-31, Gent (Oost-Vlaanderen)

Nummer 17-18, 19-20, 21-22, nummer 25 tot 31. Homogene bebouwing te dateren in het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw.

Beschrijving

Nr. 17-18, 19-20, 21-22, nr. 25 tot 31. Homogene bebouwing te dateren XIX b-c. Bepleisterde lijstgevels van drie bouwl. onder zadeldaken (pannen). Geritmeerd door rechth. vensters. Nr. 17, 19-20, 21, 26, 27, 28 ontpleisterd of voorzien van een nieuwe gevelbekleding.