Stadswoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 17-18, 19-20, 21-22, nr. 25 tot 31. Homogene bebouwing te dateren XIX b-c. Bepleisterde lijstgevels van drie bouwl. onder zadeldaken (pannen). Geritmeerd door rechth. vensters. Nr. 17, 19-20, 21, 26, 27, 28 ontpleisterd of voorzien van een nieuwe gevelbekleding.

Is de omvattende vaststelling van

Casinoplein 30 (Gent)
Dubbelhuis van drie bouwlagen onder een zadeldak, voorzien van een bepleisterde lijstgevel met accentuerende geveldecoratie, daterend uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw.

Burgerhuizen

Casinoplein 19-20, 19A (Gent)
Enkelhuizen met uitgewerkte lijstgevels in spiegelbeeldschema, volgens bouwaanvraag van 1836. Ontpleisterde gevels van drie bouwlagen onder zadeldaken.

Stadswoningen

Casinoplein 21-22, 26-29, 31, Wispelbergstraat 7 (Gent)
Homogene bebouwing te dateren in het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevels van drie bouwlagen onder zadeldaken.