Huis De Leeuw

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 25. Z.g. "DE LEEUW" cf. gevelsteen. Diephuis van twee trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), gedateerd "ANNO / 1630" cf. vernieuwde gevelstenen; vlg. nota van A. Duclos was het opschrift op de oorspronkelijke cartouches onleesbaar: het derde was een "3" en op de vierde cartouche stond een 0, 2, 6 of 8. "Kunstige Herstelling" van 1968-1971 n.o.v. architect H. Scherpereel

Huis De Leeuw

Eekhoutstraat 25 (Brugge)
Diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), gedateerd "ANNO / 1630". "Kunstige Herstelling" van 1968-1971 naar ontwerp van architect H. Scherpereel (Brugge): slopen en herbouwen van de gevel naar bewaard patroon.

Wordt opgevolgd door

Huis De Leeuw