Herenhuis in empirestijl

Straat Hoogstraat
Locatie Hoogstraat 28 (Brugge)

Hoogstraat 28, Brugge (West-Vlaanderen)

Laatclassicistisch herenhuis in empirestijl van 1821-1826, zie fundatiesteentjes, ter vervanging van vermoedelijk twee of drie oudere panden.

Beschrijving

* Nr. 28. Laatclassicistisch herenhuis in empirestijl van 1821-1826 cf. fundatiesteentjes, ter vervanging van vermoedelijk twee of drie oudere panden. Enkelhuisopstand; zes trav. en twee en een halve bouwl. onder zadeldaken, achteraan afgesnuit zadeldak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel boven de arduinen sokkel. Ordonnerende puilijst, kordon vormende lekdrempels en hoo