Stadswoning

Beschrijving

Nr. 10. Onderkelderd breedhuis van vier trav. en drie bouwl. onder afgewolfd zadeldak (Vlaamse pannen), mogelijk met oudere kern. Huidig uitzicht is resultaat van "Kunstige Herstelling" in 1955. Verankerde bakstenen lijstgevel; arcade op de begane grond van 1983 (?). Rechth. bovenvensters in bepleisterde omlijsting en met arduinen lekdrempels. Aflijnende kroonlijst op klossen. L., lagere aanbouw

Stadswoning

Kartuizerinnenstraat 10 (Brugge)
Samenstel van enerzijds een volume met een bakstenen verankerde lijstgevel in historiserende stijl en anderzijds een onderkelderd breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen, mogelijk met oudere kern, maar huidig uitzicht resultaat van een "Kunstige Herstelling" in 1955. Achterhuis met Reigevel van zes traveeën breed en twee en een halve bouwlaag hoog, met een bepleisterde en beschilderde lijstgevel met uitzicht uit de eerste helft van de 19de eeuw, maar 17de-eeuwse kern.