Dreef van opgaande linden bij Kasteel van Noorderwijk

Gemeente Herentals
Deelgemeente Herentals
Straat de Ghellincklaan
Locatie de Ghellincklaan zonder nummer (Herentals)

de Ghellincklaan zonder nummer (Herentals)

De de Ghellincklaan, in 1870 aangeplant door baron Augustin Charles Nicolas T'Serclaes, is een ongeveer 800 meter lange dubbele lindendreef met 382 bomen die het kasteel van Noordwerwijk verbindt met het dorp.

Typologiedreven, opgaande bomen
Contextparken
Dateringderde kwart 19de eeuw
SoortTilia cordata (winterlinde, kleinbladige linde), Tilia europaea (x) (Hollandse linde), Tilia platyphyllos (zomerlinde, grootbladige linde)

De bescherming als monument omvat de lindendreef in de de Ghellincklaan te Herentals.

De lindendreef is beschermd als monument omwille van het algemene belang gevormd door de:

esthetische waarde

De de Ghellincklaan, die in 1870 werd aangeplant, is een ongeveer 800 meter lange dubbele lindendreef met 382 bomen en met een grotendeels onverharde weg en uniforme grazige bermen. Het is een imposant landschapselement door zijn omvang, zijn intacte uniforme karakter, zijn eigen herkenbare structuur ten overstaan van de landelijke omgeving waarin hij gelegen is en zijn typische (berm)begroeiingen.