Hoeve Ooievaarsnest

Beschrijving

Nr. 11. Z.g. .Ooievaarsnest.. Voormalig .hof van Wulveringem"; .hof te Hoeyvaertsneste" vlg. Ferrariskaart (1771-1778); leenhof, behoorde in 1477 toe aan Simon van Vlaanderen, later aan de families de Morbeke en de Recourt. Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen onder zadeldaken rondom grotendeels begraasd erf. Ten N. en O., nog deels met bomen afgezoomde resten van omwalling. Mooie

Hoeve Ooievaarsnest

Sikkelstraat 11 (Veurne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen onder zadeldaken rondom grotendeels begraasd erf. Ten noorden en ten oosten, nog deels met knotbomen afgezoomde resten van omwalling. Mooie inplanting ten zuiden van het kanaal Veurne-Sint-Winoksbergen. Bakstenen stoepen; recentere geplaveide stoep voor het boerenhuis afgezet met ijzerdraad en toegangshekje. Vandaag zijn relicten van de grachtenstructuur bewaard ten noordoosten en noordwesten van de gebouwen. Rijen knotbomen markeren de grachten. Langs de toegangsdreef werd een rij populieren aangeplant.