Pauwhof

Beschrijving

Nr.9. Z.g. .Pauwhof.. Voormalig leenhof van de burcht van Veurne; vlg. de overlevering, geboorteplaats van de H. Idesbaldus Vandergracht (1090-1167) en verblijfplaats van de monniken van de Duinenabdij van Koksijde belast met de inpoldering van het gebied (XIIB). Oorspronkelijk omwalde hoeve met huidig uitzicht vnl. uit XIX, ingeplant ten W. van de dorpskom. Losse, lage bakstenen bestanddelen me

Pauwhof

Knollestraat 9 (Veurne)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met huidig uitzicht voornamelijk uit de 19de eeuw, ingeplant ten westen van de dorpskom. Losse, lage bakstenen bestanddelen met muurankers, onder pannen zadeldaken, U-vormig opgesteld rondom deels verhard erf met sier- en moestuin; behouden met bakstenen verhard erfgedeelte voor de kleine stal rechts palend aan het boerenhuis, en bakstenen stoep rondom het wagenhuis.