Burgerhuis in neogotische stijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Imposant burgerhuis in neogotische stijl met voornamelijk art-nouveau-inslag in de decoratie. Kleurrijke gele bakstenen lijstgevel onderlijnd door rode en blauwe banden, op een sokkel van arduin en breuksteen; verhoogde begane grond en pseudo-mansardedak met dakkapellen, een ontwerp van architect J. Colpaert van 1905.

Devosstraat 19 (Oudenaarde)
Imposant burgerhuis in neogotische stijl met voornamelijk art-nouveau-inslag in de decoratie. Kleurrijke gele bakstenen lijstgevel onderlijnd door rode en blauwe banden, op een sokkel van arduin en breuksteen; verhoogde begane grond en pseudomansardedak met dakkapellen, een ontwerp van architect J. Colpaert van 1905. Art-nouveaugetinte sgraffitopanelen in de borstweringen en boogvelden.

Wordt opgevolgd door