Brouwerswoning Les Trois Rois

Beschrijving

* Bruggestraat nr. 43. Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten, beschermd als monument bij M.B. van 9 juni 1995. In oorsprong brouwerswoning volgens bouwplan opgetrokken tussen 1890 en 1896 naar ontwerp van R. Buyck (Brugge). Vroeger deel uitmakend van een groot brouwerijcomplex "Les Trois Rois", één van de grootste in de regio Zuid-West-Vlaanderen, waarvan de eigenlijke brouwerij afgeb

Bruggestraat 43 (Menen)
In oorsprong brouwerswoning volgens bouwplan opgetrokken tussen 1890 en 1896 naar ontwerp van R. Buyck en vroeger deel uitmakend van een groot brouwerijcomplex Les Trois Rois, één van de grootste in de regio Zuid-West-Vlaanderen, waarvan de eigenlijke brouwerij afgebroken is. Verfraaiing van het huis in de jaren 1920 door de aanbouw van een Venetiaans salon en een zogenaamd glazen salon.