Parochiekerk Sint-Rectrudis

Beschrijving

Parochiekerk St. Rectrudis Georiënteerd bedehuis middenin een omhaagd kerkhof met o.m. Franse oorlogsgraven, ten O. van dorpsplein (geasfalteerde parking). Geplaveid W.-kerkpad. Hallekerk van 1921-1923 n.o.v. architecten J. en W. Vercoutere (Izegem), met gotische W.toren van 1447 . De gotische kerk uit begin XV werd tijdens W.O. I verwoest met uitzondering van de W.-toren, waarna ze gr.m

Parochiekerk Sint-Rectrudis met kerkhof

Woestendorp (Vleteren)
Georiënteerd bedehuis middenin een omhaagd kerkhof met onder meer Franse oorlogsgraven, ten oosten van dorpsplein. Geplaveid westelijk kerkpad. Hallenkerk van 1921-1923 naar ontwerp van architecten J. en W. Vercoutere, met gotische westtoren van 1447 . De gotische kerk uit begin 15de eeuw werd tijdens de Eerste Wereldoorlog verwoest met uitzondering van de westtoren, waarna ze grosso modo naar vooroorlogs patroon werd heropgericht.