Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw

Gemeente Ranst
Deelgemeente Oelegem
Straat Torenplein
Locatie Torenplein zonder nummer (Ranst)

Torenplein 29, Ranst (Antwerpen)

Grotendeels neogotische kruisbasiliek met gotische westtoren; klein geplaveid pleintje aan westzijde.

Beschrijving

De bescherming van de toren van de Onze-Lieve-Vrouwkerk als monument werd uitgebreid tot het gebouw in het geheel.

Waarden

De bescherming van de Onze-Lieve-Vrouwkerk als monument wordt uitgebreid tot het geheel omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

kerk gebouwd in de 15de eeuw. De toren bleef bewaard. Het kerkgebouw zelf dateert van 1848-1850 en werd opgetrokken in neogotische stijl naar ontwerp van F. Berckmans. Hersteld in 1921-1924 door L . Gife naar het ontwerp van 1848.