Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 8. Midden weilanden gelegen hoeve met losse bestanddelen, omgeven door ringwal, afgezoomd met populieren. Boerenhuis met voorliggende moestuin on terg. Verhard neerhof waarrond stalgebouwen en schuur U-vormig opgesteld. Boerenhuis van drie trav. + twee trav. r.opkamer en één bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), hoger opgetrokken boven opkamer en deels mank, uit XVIII, doch met XX-erfgevel

Groenedreef 5 (Alveringem)
Midden weilanden gelegen hoeve met losse bestanddelen, omgeven door ringwal, afgezoomd met populieren. Boerenhuis met voorliggende moestuin op terp. Verhard neerhof waarrond stalgebouwen en schuur U-vormig opgesteld. Boerenhuis van drie traveeën + twee traveeën rechts opkamer en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), hoger opgetrokken boven opkamer en deels mank, uit de 18de eeuw , doch met 20ste-eeuwse erfgevel.

Wordt opgevolgd door