Art-decoherenhuis en -meergezinswoning

Straat Arthur Goemaerelei
Locatie Arthur Goemaerelei 22-24 (Antwerpen)

Woningcomplex Verswijver

Arthur Goemaerelei 22-24, Antwerpen (Antwerpen)

Complex gevormd door een herenhuis en een meergezinswoning in zakelijke art-decostijl, gebouwd in opdracht van J. en P. Verswijver. Het ontwerp uit 1927 was één van de eerste gezamenlijke projecten van de architecten Paul Smekens en Carlos Van der Voodt.

Beschrijving

De bescherming omvat het complex bestaande uit een art-decoherenhuis en meergezinswoning ontworpen door Paul Smekens.

Waarden

Arthur Goemaerelei 22 en 24 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische en architecturale waarde: : als woonhuis met aanpalend opbrengsteigendom uit 1927 naar ontwerp van architect Paul Smekens met kenmerkende art deco vormgeving.