Beschermd monument

Art-decoherenhuis en -meergezinswoning

Gebouwen in de provincie Antwerpen
definitieve beschermingsbesluiten: 03-04-1995  ID: 2828

Beschrijving

De bescherming omvat het complex bestaande uit een art-decoherenhuis en meergezinswoning ontworpen door Paul Smekens.

Waarden

Arthur Goemaerelei 22 en 24 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

in casu architectuurhistorische en architecturale waarde: : als woonhuis met aanpalend opbrengsteigendom uit 1927 naar ontwerp van architect Paul Smekens met kenmerkende art deco vormgeving.

Is de bescherming van

Woningcomplex Verswijver

Arthur Goemaerelei 22-24 (Antwerpen)
Complex gevormd door een herenhuis en een meergezinswoning in zakelijke art-decostijl, gebouwd in opdracht van J. en P. Verswijver. Het ontwerp uit 1927 was één van de eerste gezamenlijke projecten van de architecten Paul Smekens en Carlos Van der Voodt.