Architectenwoning Léon Stynen en woning Verheyen

Straat Camille Huysmanslaan
Locatie Camille Huysmanslaan 85-87 (Antwerpen)

Camille Huysmanslaan 85-87, Antwerpen (Antwerpen)

Geheel van twee woningen opgericht naar ontwerp van Stynen uit 1932-1933, op de hoek van de Camille Huysmanslaan en de Volhardingstraat. Op de hoek staat de eigen woning met atelier van Léon Stynen.

Beschrijving

De bescherming omvat de modernistische architectenwoning van Léon Stynen en de aansluitende rijwoning.

Waarden

Camille Huysmanslaan 85 en 87 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu architectuurhistorische en architecturale waarde: : als moderne woningen uit 1932-34 naar ontwerp van architect Léon Stynen, waarvan het hoekhuis zijn eigen woning met architectenbureau was.