Hoeve Hof te Schaapbeke

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Oude hoeve opklimmend tot de 17de eeuw met voormalige landbouwstokerij, hier opgericht in 1878 door de familie Van Poecke en ontmanteld tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Hof te Schaapbeke

Prijkelstraat 3 (Nazareth)
Oude hoeve opklimmend tot de 17de eeuw met voormalige landbouwstokerij, hier opgericht in 1878 en ontmanteld tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hoevecomplex met lange toegangsweg met ijzeren hek tussen bakstenen pijlers. Woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak met klokkenstoel, mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw, met 19de-eeuws voorkomen. Stokerijgebouw en bakstenen ronde schoorsteen. Bakstenen stallen onder zadeldaken, vernieuwd in het vierde kwart van de 19de eeuw met rechts ervoor wagenhuis. Alleenstaand bakhuis, gedateerd 1767.

Wordt opgevolgd door

Hof te Schaapbeke