Schoolgebouw van de vrije jongensschool

Beschrijving

Leegtestraat nrs. 14 en 16. Voormalig schoolgebouw van de vrije jongensschool, later Congregatiekapel, gebouwd in het laatste kwart van de 19de eeuw en gelegen achter de woningen aan de straatzijde. In de jaren 1930 is het schoolgebouw gesplitst en deels omgevormd tot een werk- en bergplaats. De woningen aan de straatzijde dateren respectievelijk uit 1936 (nr. 14) en 1873 (nr. 16). Aan de

Is de omvattende vaststelling van

Leegtestraat 14 (Oostkamp)
Voormalig schoolgebouw van de vrije jongensschool, later Congregatiekapel, gebouwd in het laatste kwart van de 19de eeuw en gelegen achter de woningen aan de straatzijde. In de jaren 1930 is het schoolgebouw gesplitst en deels omgevormd tot een werk- en bergplaats. De rechter woning aan de straatzijde, nummer 14, dateert uit 1936. De linker woning is gesloopt..