Atelierflat Jozef Peeters

Straat De Gerlachekaai
Locatie De Gerlachekaai 8 (Antwerpen)

Sociaal woonblok met atelierflat Jozef Peeters

De Gerlachekaai 6-8, Antwerpen (Antwerpen)

Het appartementgebouw, De Gerlachekaai 3-8 werd in 1921 gebouwd door het stadsbestuur naar ontwerp van stadsbouwmeester Emiel Van Averbeke (1876-1946). Het gebouw telt vijf bouwlagen onder plat dak.

Beschrijving

De bescherming omvat de atelierflat van Jozef Peeters, op de derde verdieping van het sociaal woonblok aan de Gerlachekaai.

Waarden

Appartement 3de verdieping is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

in casu kunsthistorische waarde: als atelierflat afgewerkt en bemeubeld vanaf 1926 naar ontwerp van kunstschilder Jozef Peeters.