Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Katteknok nr. 14. Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen toegankelijk via een lange geasfalteerde oprit geflankeerd door populieren. De site staat vermoedelijk op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de Atlas der Buurtwegen (1843) getekend met dezelfde configuratie cf. huidig. Volgens mutatieschetsen van het kadaster kent het woonhuis een uitbreiding ca. 1864. Boerenhuis onder pann

Katteknok 14 (Dentergem)
Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen toegankelijk via een lange geasfalteerde oprit geflankeerd door populieren. De site staat vermoedelijk op de Ferrariskaart (1770-1778). Boerenhuis onder pannen zadeldak, grondig vernieuwd, onder meer met nieuw gevelparement en muuropeningen. Rechts van de oprit staat een tweeledig bakhuis in rode, verankerde baksteen, onder pannen zadeldaken. Links ervan een aardappelkelder. Links van het erf een 19de-eeuwse dwarsschuur met wagenhuis. Poel links van de oprit.