Kleine wegkapel

Beschrijving

Ellestraat z.nr. (ter hoogte van nr. 60). Kleine wegkapel horende bij sterk verbouwde hoeve. Eenvoudig bedehuisje gewijd aan O.-L.-Vrouw van Lourdes, gedateerd 1900 en opgetrokken in opdracht van dhr. Veys. Hij liet de kapel bouwen om regen te bekomen voor zijn gewassen tijdens een periode van droogte. Witgeschilderde baksteenbouw op rechthoekige plattegrond; pannen zadeldak. Puntgevel doo

Kleine wegkapel

Ellestraat 60 (Zwevegem)
Kleine wegkapel horende bij sterk verbouwde hoeve. Eenvoudig bedehuisje gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, gedateerd 1900 en opgetrokken in opdracht van de heer Veys. Witgeschilderde baksteenbouw op rechthoekige plattegrond; pannen zadeldak. Puntgevel doorbroken door getoogde en beglaasde nis met heiligenbeeld.